Семинар “Към Същността”юбилейно ниво

Това не е първия път когато пиша за семинарите на фондация Същност,но определено е най радостния до сега.
За какво става дума:

Тази година фондацията навършва пет години от основаването си и по този случай ще имаме юбилеен семинар. Целта ни е този път да направим едно истинско празнично събитие с много нови елементи и едновременно с това –много полезно.

Но за да бъде един празник истински най-важното нещо са участниците.
За тази цел планираме да съберем огромен брой участници. Залата е предвидена за петстотин души,но може да побере и повече. Поддържането на такова количество участници,ще бъде истинско предизвикателство за всички асистенти в семинара (екипът също не е никак малък,но 30-40 човека все пак ми се виждат капка в морето при 500 участници),но сме решили,че ще се справим така или иначе.

За тези от вас,които не занят какво представляват семинарите на фондацията ето кратко описание какво се прави:

  • На първо място се учим да бъдем по-осъзнати за себе си,за чувствата и емоциите си,както и за нещата които вършим или желаем. Това се случва чрез кратки (ама наистина кратки) лекции по темите,последвани от практически упражнения в групи от два до четири човека. В резултат човек научава много повече за себе си,за начина си на мислене и за реалните си цели.
  • Учим се да споделяме себе си с другите. Всеки може по един или друг начин да покаже себе си на останалите участници в семинара. В много случаи цялата група се учи от това което един или друг човек споделя.
  • Учим се да се доверяваме и да живеем с доверие към заобикалящия ни свят. По време на семинара се създава уникална среда,в която е наистина безопасно човек да разкрие себе си. По този начин научаваме наистина много,защото най големите учители на себе си,сме самите ние.
  • Има време в семинара,когато реално имаме възможност да изживеем мечтите си. И цялата група ни подкрепя в това което искаме.
  • Научаваме,че в живота подкрепа може да получим от всякъде. Достатъчно е само да я пожелаем. Научаваме и каква е разликата между помощ и подкрепа и как да даваме и получаваме
  • Научава се какво е това обратна връзка и доколко е полезна дори и когато е отрицателна.
  • Научаваме и много други неща и техники,които ще ни бъдат от полза в живота нататъка

Тъй като това е празничен семинар,освен стандартните неща,планираме да направим и много изненади,така че дори и на тези които са го карали да им стане интересно.

И така. Ако съм успял да ви събудя любопитството,моля заповядайте при нас.
Датите и цените все още се уточняват.
Това което се знае със сигурност е,че семинарът ще е с след средата на Май,възможно е дори Юни (опитваме се да се съобразим с отработките и празниците май месец,а това се оказва малко сложна задача). Ще продължи пет дни от които три вечери (сряда,четвъртък и петък) и два пълни дни (събота и неделя).
Колкото до цените със сигурност,ще са много по-ниски от обикновенно,но все още не е ясно колко ще са,може би днеска ще се разбере и това.

За тези от вас които желаят да се запишат ето координатите на организаторите:
Милена Ненкова –0887 246 943,02/ 843 93 36,след 14 часа
Наталия Николова –0898 632 148

Въпроси относно семинара може да задаевате и тук и ще се стремя да им отговарям доколкото ми е по силите.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href=""title=""><abbr title=""><acronym title=""><b><blockquote cite=""><cite><code><del datetime=""><em><i><q cite=""><s><strike><strong>