За Facebook

Четох днеска една статия,в която се описват приживяванията на някакъв пич във Facebook.

Статията ще си я прочетете,аз няма да я повтарям тук.
Но искам да изкажа и моето мнение за въпросната социална мрежа.
И това важи и за други мрежи,сайтове и т.н.

Регистрирайки се в подобно място,вие приемате неговия дух и правила. Приемате и общите условия,дори да не си направите труда да ги прочетете. Такъв е животът. Ако не ви изнася,не се регистрирайте.

Създателите на тези сайтове ги създават,за да печелят от тях. На потребителите може да не искат пари,но за сметка на това ни заливат с реклами. И явно им плащат добре за тези реклами.

Така,че за създателите ясно. В общия случай,те заделят малко място от страницата си за нуждите на рекламодателите си,а сотаналото оставят на нас потребителите да се развихрим както си искаме.

Та да почнем от приятелите. Какво казва Facebook под предложението “намерете приятели”? Това не е покана да каните или да приемате покана от сульо и пульо. Това е възможност да се свържете с хора,които познавате и които имат регистрация във Facebook,чрез относително прост механизъм на търсене. Можете след това да разгледате и техните контакти. Може да откриете олко е малък света и колко общи познати имате. А може и да откриете нови интересни хора,които познавате. Лично аз за повече от година имам около триста контакта,от които сто познавам лично. За останалите ще говоря по-нататък. Един съвет тук –направете си няколко групи и разпределете приятелите си в тях. В някои от приложенията може да филтрирате да ви се показват неща само от избраните от вас групи.

Каузи,игри,сърца и т.н. –аз лично играя на една игра. Приемам понякога сърца и подаръци от хора на които искам да доставя удоволствие. Покани за каузи и игри не приемам почти никога.
Забавлявам се със статусите на другите и пиша надявам се забавни неща в моя,когато се сетя да го променя.

Радвам се на дискусиите когато се получават.

Като резултат съм щастлив потребител на въпросната мрежа.

В заключение един последен съвет:
Не бъдете алчни. Мрежата и Фейсбук са необятни. Ако се опитате да вземете от всичко,което ви се предлага,като възможност,ще свършите нещастни и наспамени като горния автор. Подбирайте само това,което ви вълнува,само хората които са ви интересни,само нещата които наистина ви се правят. Тогава няма да имате проблеми с никоя страница. И най-вече –приемайте нещата такива каквито са.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href=""title=""><abbr title=""><acronym title=""><b><blockquote cite=""><cite><code><del datetime=""><em><i><q cite=""><s><strike><strong>