Бате Бойко –думи и дела

Ново правителство –нов късмет е казал народа.
Или поне се надява късмета най-после да е нов,че стария хич го нямаше.
Ясно е,че късмета с което и да е правителство,няма да е особенно нов –лицата са същите,само партиите в който членуват са различни.
Но все пак,началото беше обещаващо:
–Изглеждаше,че все пак ще има съд за корумпираните от предишното правителство,и че поне малко ще се намали корупцията.
–Изглеждаше,че новия екип,ще има повече доверие от страна на европейския съюз,от предишния.
–Изглеждаше,че най-после ще бъдат хванати юздите на частните монополи и банките.

“Изглежда”е наистина много точна дума,за управлението на ГЕРБ.
Не минава ден,без Бойко Борисов гръмко да заяви някоя нова и угодна на народа инициатива.
Минават няколко дни и тихомълком се казва,че абе то абе ще стане,не че няма да стане,ама няма да е точно сега,и няма да е точно както си го мислехме,ама все нещо някога ще стане. Както казало циганчето “тате каза,че ще ми купи колело,ама друг път”.
Девизът на новия лидер е много приличен на “ние ги хващаме,а пък те ги пускат”. Само че един секретар на МВР или един кмет,пък било и софийски,може да се оправдава така,но за един министър-председател не върви.
Още повече,че въпросния министър председател има почти пълно мнозинство в парламента. И почти абсолютна власт в партията си. Така,че законите не са му пречка.

Но преди да каже каквото и да било,е добре г-н Борисов да си отвори учебниците и да прочете за демокрацията и законите. Например да прочете,може ли изпълнителната власт да се намесва в съдебната.

Пример за пълно фиаско беше историята с банките. Помолил разбирате ли човека,банките да намалят лихвите с по три процента. И говорил с тях и те обещали.
Човек като го слуша и си мисли,че щом бат бойко е казал,няма как да не стане. Ура. Да ама не. В края на ноември почнаха да се промъкват статии,как намалението на лихвите не е панацея,пък и банките били на загуба,пък и всъщност населението не плащало повече,щото вземало по-малки кредити и накрая Бойко Борисов заяви,че то тази работа с намалението няма да стане днеска и от веднъж,пък и няма да е толкова голяма,но той има доверие в екипа си и така нататък.

Извод –ами пич,ако имаш лостове да контролираш банките,ми направи го. Ако нямаш,не говори глупости.

Защото всяка подобна ситуация,яде от доверието към правителството.
Още повече. Г-н Борисов играе ролята на свръх компетентен.
Но всяка такава ситуация разкрива точно противоположното –абсолютна некомпетентност и не познаване на правилата.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href=""title=""><abbr title=""><acronym title=""><b><blockquote cite=""><cite><code><del datetime=""><em><i><q cite=""><s><strike><strong>