Windows 7 –първи впечатления

Днеска реших,че така и така Windows-а ми е за преинсталиране,ами да взема да си сложа седмицата.
Дано наистина е толкова добра,колкото ми я хвали Митко.

Първото хубаво нещо –още с инсталация намери мрежвовата карта. На Windows XP това не мога да му го простя –инсталираш операционната система и няма нищо братче –нито жична нито безжична мрежова карта намерило. И ако не си знаеш къде ти е диска с драйверите,си загинал геройски. Дори Linux-а ми намира вече всички устройства автоматично още с инсталацията. Още повече се ядосвам,че това е Windows,който си върви с лаптопа –е пък можело е да се постараят малко и да сложат драйверите директно в инсталацията.

Както и да е. Windows 7 намира мрежовата карта и повечето устройства още по време на инсталацията.
В момента в който се инсталира,се връзва към интернет и …си сваля драйвери за устройствата,които не е разпознало при инсталацията. В моя случай,това са безжичната мрежа,звука и някаква друга щуротия. Във всеки случай първите две са достатъчни.

Тук е мястото да отбележа,как се настройва мрежа с парола.
След като създадете мрежата,отивате с десен бутон на нея,properties –security и избирате типа парола и я въвеждате. Няма никакво значение,че при създаването на мрежата вече сте я въвели същата тази информация!!!

След малко играчка подкарах нещата да вървят почти като Windows XP. Естествено,от лаптоп на пет години,не очаквам да подкара Aero,дори не съм го и пробвал. Но самия Windows зарежда удивително бързо,и работи също достатъчно сносно за моите нужди.

В този форум пък намерих някои доста полезни идеи за настройки.

Като цяло и операционната система и поддръжката и изглеждат на доста добро ниво.

Изненада ме например възможността да си свалиш антивирусна –когато установи,че нямаш антивирусна ти предлага възможност да си избереш от някоя фирма и да си свалиш,като доста удобно са направили портална страница с връзки към всички производители които съм чувал.

Като цяло съм доволен от избора.

1 comment to Windows 7 –първи впечатления

  • Попринцип Windows 7 излезе по-добър от XP и Виста,с това,че товари по-малко от Вистата,има повече екстри от XP,автоматично ти намира и инсталира драйвери и т.н.,и също така има и много неща,който в XP ги няма.
    Препоръчвам 7 на всички 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href=""title=""><abbr title=""><acronym title=""><b><blockquote cite=""><cite><code><del datetime=""><em><i><q cite=""><s><strike><strong>