Принтерски Неволи

или защо трябва да си модифицирам субуфера,за да си купя нов принтер

От известно време принтера ми издаде багажа. Не иска да печата,все по-трудно му намирам консумативи,скърца,трака и така нататъка. Абе общо взето плаче си за нов.
Това естествено не се случи изведнъж и не от няколко дни търся нов принтер.
Напротив!
От една две години поне обикалям сайтовете и магазините с рулетка в ръка и си търся нов принтер.
Защо с рулетка ли?
Ами чисто и просто,мястото където съм си сложил принтера е ограничено до 40 сантиметра. И до сега си събираше принтера идеално.
Проблемът е,че новите принтери са все с размери от 42 сантиметра на горе. Абе тия на каква спецификация разчитат!!! На мен чекмеджето ми да не е разтегателно!!!
След дълги и неуспешни опити да намеря малък принтер,реших че явно ще трябва да търся повече място.
Въпросното чекмедже съдържа освен принтера и субуфера на колонките. Очевидно въпросния субуфер трябва да се разкара някъде. Въпросното някъде е в долното чекмедже. Само дето долното чекмедже не е пригодено за въпросния субуфер. Отново проблем с мястото –оригиналното чекмедже има 2-3 сантиметра лява страница –колкото да не е без хич. И това позволява на кабеляците които излизат от субуфера да си стърчат и да си направят завоя като хората.
Долното чекмедже е с нормална страница и като се сложат кабеляците на субуфера,той категорично отказва да се събере. А без кабеляците няма смисъл.
Та мислих аз разни варианти и накрая намерих в едно магазинче за електроника,ъглови съединители за почти всички кабеляци. Вчера цяла нощ запоявах (ех да беше татко тука,за 20 минути щеше да ги запои,а аз се мъчих повече от два часа) и като резултат изработих четири удължителя –два за входящия сигнал,един за захранването и един за дистанционното. Въпросното дистанционно е с букса “MiniDin 6”и е единственото което стои грозно,защото няма ъглов вариант. и просто съм орязал нормалния вариант колкото може. Като резултат обаче се получи изключително удобно –кабелите за входящите сигнали са много лесно достъпни и не се налага да се мърда субуфера насам натам за да се включи или изключи нещо.
Така горното чекмедже се освободи и сега има място за по-широк принтер,което беше и целта.
Сега остава да си харесам и взема принтер.
HP отпадат като вариант –хубави са,но пък ако искам да им презареждам консумативите е много зор.
Досегашния ми беше Canon и съм доволен.
Гледам и някакви на Epson също звучат интересно….
ще видим тези дни какво ще харесам.
Ако някой може да препоръча нещо също да каже.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href=""title=""><abbr title=""><acronym title=""><b><blockquote cite=""><cite><code><del datetime=""><em><i><q cite=""><s><strike><strong>