A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Иракли

Не че не го очаквах де, но все се надявах, че няма да се стигне до там.
Днеска четох в “Сега”, че са изгонили къмпингуващите в Иракли. Били навлезли в реституираната територия на някакви реститути или реститутки и били набили не знам си кой си.
В интерес на истината беше най-подходящото време за подобна акция – когато изгониш туристите още в началото на сезона след това никой вече няма да иска да ходи на това място.
Наистина – никой не печели от този плаж в момента – туристите правят оборот на едно мижаво капанче и ако платят някой лев на концесионера, че са опънали палатка на плажа.
Но пък и има нужда от такива места – където човек да отиде и да бъде сред природата и евентулно сред приятели. Защо навсякъде трябва да има вили, бунгала, хотели и къщи? Не може ли да има места където обикновенните хора да могат да си починат на тихо и спокойно място?
Вярно е, че има наркомани. Но наркомани има и в София например. И далеч не целия плаж е пълен с такива. Двата пъти когато съм бил там срещнах доста готини хора, а тези които ползваха наркотици определено не бяха агресивни. Така, че ако някой е бил набит там, явно много сериозно си го е изпросил.
Самото място е много красиво.
Плажът е широк около 20 метра и веднага след него почва гора. Има добре оформени полянки и места за бивакуване. Хората които са там пазят и гората и плажа и всичко е добре уредено. При това никой не ги насилва да пазят – просто това си е тяхното място за почивка и те държат да бъде красиво.
На самия плаж могат да се видят от деца до възрастни хора на по 50-60+ години.

И отново – моето мнение е , че от цялата акция никой няма да спечели.
Освен може би шепата строители мафиоти които ще прецакат някой друг нещастник да му пробутат къща до морето.
Самите нещестници няма да спечелят, защото отново ще живеят в стени и бетон и няма да си почиват истински, а и сигурно до къщите ще се построят хотели, до хотелите паркинги, до паркингите кина и т.н. И бавно но сигурно мястото ще се превърне във втори “Слънчев бряг” и ще потърсят следващото от малкото останали диви места където да създадат същата безмислица?

Докога?

1 comment to Иракли

  • Queen Of Darkness

    Be izrodi pisnalo mi e ot tqh!
    Nqma li koi nai posle da gi spre da sasipvat prirodata!??

Leave a Reply