Мечтите на Жул Верн « Страничката на Тодор

Мечтите на Жул Верн

Може би някои от вас са чели “Капитан Немо”като малки.
На мене ми беше любимата книжка.
Човек който със своя малък свят обикаля океана на длъж и на шир. И което е по-важно в дълбочина.

А някога чували ли сте за “Плаващия остров”?
Група музиканти са поканени на плаващ остров който се движи по маршрут в океана и разглежда различни държави по пътя си.
Е такова нещо изглежда,че са построили вече:”
http://www.today.bg/news/19635.html

1 comment to Мечтите на Жул Верн

  • Катя Кенарова

    Здравей,Тодоре! Много уважавам “страничката”ти,защото съдържа изключително стойностни,най-вече човешки неща. Скоро ми се случи да прочета “Плаващият остров”на Жул Верн поради липса на друга литература около мен в момента. Наистина,нямаше особена художествена стойност,но останах много изненадана не само от технологичния плам на автора,не само от колумбовския дух,с който са белязани всичките му книги,но преди всичко от мъдростта и актуалния сюжет. Няма как да не асоциираш с разделената в момента Европа,ако досега е била нещо като плаващия остров,на който е имало добре уреден живот. Включително и с нашествията на недоброжелатели,на които доброжелателно е даден пристан. Включително и с опърничавия нрав на янките,които от инат могат да развият разрушителна страст. По-актуален сюжет от този,здраве му кажи!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href=""title=""><abbr title=""><acronym title=""><b><blockquote cite=""><cite><code><del datetime=""><em><i><q cite=""><s><strike><strong>