A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Мъжете в Мола

Преди една две седмици ходихме с Лили и една нейна приятелка до мола (в случая става въпрос за мол сердика, но няма принципна разлика и ако беше в друг). Идеята беше Лили да помогне на Ирена да си избере подходящи дрехи. Предвиждайки, че няма да ми е особено интересно на мен в тази ситуация, аз още в началото се запътих към технополиса да позяпам малко техника. Позяпах около час, но нещо ми доскуча и тръгнах да търся дамите.
Естествено те не бяха напазарували още и аз известно време блуждаех около тях докато разглеждаха, мереха и чат-пат пазаруваха дрешки. В един момент обаче ми доскуча и се изморих и си намерих едно удобно кресло в алеята на мола, където се отдадох на трепане на прасета с помощта на летящи пилета.
И ето тук ми направи особенно впечатление нещо:
По околните кресла също седяха предимно мъже. Четяха вестници, книги или просто седяха. От време на време се появяваше някоя жена, явно вече приключила с пазаруването и си прибираше мъжа, а почти веднага след него мястото се заемаше от друг. За половин час се смениха поне 3-4 пъти седящите по околните кресла. Само два пъти забелязах креслата да се ползват от жени, като единия път това беше баба която чакаше внучката си да се напазарува.
За мен поне е очевидно, че моловете се правят съгласно интересите на жените. В моловете има обикновенно по един магазин за техника и евентуално един магазин на някой мобилен оператор. В това отношение TheMall е най добре – там има 4-5 магазина за техника. В повечето молове има книжарници, в които човек може да убие малко време, но те както и заведенията за хранене и кината са по-скоро унисекс.
Добро изключение в тази насока е Sky City – в едно от заведенията там има боулинг, а мисля че имаше и билярд и джаги. В CityCenter-а има стена за катерене, което също е интересно, но не е достатъчно да може човек да убие повечко време.

И вместо заключение искам да сложа апел към всички строители наемодатели и т.н. на търговски центрове тип “Мол”:

Моля ви подсигурете адекватни развлечения и за мъжката част от обществото, така че и на нас да ни е приятно и интересно във вашите магазини.

Leave a Reply