Уикенд на морето

Преди няколко седмици се разбрахме с наши приятели да посетим новооткрития хотел на Светла и Чичо Юли в Равда.
Обаче се оказа,че Лили е на обучение от “Заедно в Час”по същото време и ние двамата отпаднахме от схемата.
Останалите се организираха 5 човека (Божко,Руска,Мира Всемира,Жоро и Влади) и тръгнаха възможно по-рано натам (към 15ч в петъка)
В 15:30 Лили ми се обади,че в работата са я ядосали и че ще им ебе и обучението и всичкото,и че се прибира вкъщи да приготви багажа и заминаваме за морето.
В 17ч. ме взе от работа и след кратко подмотване и набег през ИКЕА благополучно тръгнахме към 18:30 към Равда.
През това време Мира се обади,че колата на Жоро се развалила в Пловдив (беше отишла скоростната кутия) и цялата компания е останала без превоз.
Ние естествено обещахме,че ще минем през Пловдив да приберем поне част от тайфата. Обещанието добре,но с изпълнението леко се забавихме. Оказа се,че всеки е решил да отиде някъде в петък вечер. Един час ни отне само излизането от София. По пътя попаднахме в едно малко задръстване,причинено от изпушили,катастрофирали и т.н. коли след което стигнахме по живо по здраво.
Взехме Мира,Руска и Влади от Пловдив,а на останалите обещахме,че ще ги съберем от Бургас,като пристигнат с автобуса.
Тъкмо наближихме Бургас и ни отклониха от магистралата. Така и не разбрах защо. Попаднахме на някакви пътища из някакви села и градчета пълни с дупки и легнали полицаи. В резултат на което след един подскок нещо в колата почна да стърже и трака.
Както и да е –стигнахме криво ляво в Равда към полунощ. Към два часа отидохме с Лили и Мира да приберем от Бургас Жоро и Божко. Колата продължава да стърже и да тропа,но при висока скорост се оправя.
В събота се наспахме добре до към обяд,хапнахме ходихме на плаж и изобщо се забавлявахме.
По някое време около 16ч. Мира развали идилията като попита дали все пак не е добре да заведем колата на сервиз. Заведохме я. Човекът каза,че задните накладки са отишли и тази кола докато не се оправи по-добре да не се кара. Амортисьорът също се е прецакал,но това не е чак такъв проблем. Само че няма откъде в събота вечер да ни намерят накладки. Мислихме варианти да ни пратят от София. В крайна сметка намерихме магазин за авточасти,който работи в неделя и в неделя до обяд се занимавахме с това.
След това отново плаж и т.н. и вечерта решихме да пътуваме късно,когато няма коли. Не взехме никой,тъй като майстора препоръча да не возим хора отзад.
Та тръгнахме към 21ч с идеята да се приберем към 1ч. Да но не бяхме предвидили,че някои хора може да ги хване дрисъка. Мисля,че спряхме и обсрахме всички възможни бензиностанции на Лукойл от Бургас до София.
Този път без никакви произшествия и проблеми се прибрахме по живо по здраво вкъщи към 2:30ч. Мда Лили е на работа в 8ч,а аз в 10ч. Плановете са за ранно лягане утре.

Leave a Reply