A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Уикенд на морето

Преди няколко седмици се разбрахме с наши приятели да посетим новооткрития хотел на Светла и Чичо Юли в Равда.
Обаче се оказа, че Лили е на обучение от “Заедно в Час” по същото време и ние двамата отпаднахме от схемата.
Останалите се организираха 5 човека (Божко, Руска, Мира Всемира, Жоро и Влади) и тръгнаха възможно по-рано натам (към 15ч в петъка)
В 15:30 Лили ми се обади, че в работата са я ядосали и че ще им ебе и обучението и всичкото, и че се прибира вкъщи да приготви багажа и заминаваме за морето.
В 17ч. ме взе от работа и след кратко подмотване и набег през ИКЕА благополучно тръгнахме към 18:30 към Равда.
През това време Мира се обади, че колата на Жоро се развалила в Пловдив (беше отишла скоростната кутия) и цялата компания е останала без превоз.
Ние естествено обещахме, че ще минем през Пловдив да приберем поне част от тайфата. Обещанието добре, но с изпълнението леко се забавихме. Оказа се, че всеки е решил да отиде някъде в петък вечер. Един час ни отне само излизането от София. По пътя попаднахме в едно малко задръстване, причинено от изпушили, катастрофирали и т.н. коли след което стигнахме по живо по здраво.
Взехме Мира, Руска и Влади от Пловдив, а на останалите обещахме, че ще ги съберем от Бургас, като пристигнат с автобуса.
Тъкмо наближихме Бургас и ни отклониха от магистралата. Така и не разбрах защо. Попаднахме на някакви пътища из някакви села и градчета пълни с дупки и легнали полицаи. В резултат на което след един подскок нещо в колата почна да стърже и трака.
Както и да е – стигнахме криво ляво в Равда към полунощ. Към два часа отидохме с Лили и Мира да приберем от Бургас Жоро и Божко. Колата продължава да стърже и да тропа, но при висока скорост се оправя.
В събота се наспахме добре до към обяд, хапнахме ходихме на плаж и изобщо се забавлявахме.
По някое време около 16ч. Мира развали идилията като попита дали все пак не е добре да заведем колата на сервиз. Заведохме я. Човекът каза, че задните накладки са отишли и тази кола докато не се оправи по-добре да не се кара. Амортисьорът също се е прецакал, но това не е чак такъв проблем. Само че няма откъде в събота вечер да ни намерят накладки. Мислихме варианти да ни пратят от София. В крайна сметка намерихме магазин за авточасти, който работи в неделя и в неделя до обяд се занимавахме с това.
След това отново плаж и т.н. и вечерта решихме да пътуваме късно, когато няма коли. Не взехме никой, тъй като майстора препоръча да не возим хора отзад.
Та тръгнахме към 21ч с идеята да се приберем към 1ч. Да но не бяхме предвидили, че някои хора може да ги хване дрисъка. Мисля, че спряхме и обсрахме всички възможни бензиностанции на Лукойл от Бургас до София.
Този път без никакви произшествия и проблеми се прибрахме по живо по здраво вкъщи към 2:30ч. Мда Лили е на работа в 8ч, а аз в 10ч. Плановете са за ранно лягане утре.

Leave a Reply