A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Фото

Имах възможността тези дни да сравня Nicon coolpix s510 с Nokia N95
Повечето фото любители от вас ще кажат – да бе едното е фотоапарат, а другото GSM, къде съм тръгнал да ги сравнявам.
Възможно е апаратчето да е много добро.
Но е факт, че при директно сравнение между едни и същи снимки N95 се справяше доста по-добре.
Като казвам по-добре имам предвид следното – цветовете са доста по-близо до оригиналните.
Имаше едни облаци които на Никон-а излизаха сини, червени, виолетови, но нито веднъж не излезнаха сиви, каквито всъщност си бяха. На Нокия-та нямаше подобни проблеми.
Подобни бяха резултатите и от други режими на снимане – при най добрите възможни настройки на Никона цветовото му съответствие беше по зле от автоматичното на Нокията.
Като минахме през нощни, дневни и вечерни снимки.
Естествено възможно е и ние нещо да не сме правили като хората, но факт е, че докато другия фотограф направеше една снимка, аз можех да направя пет и при това със също толкова добро качество.

Не мога да кажа нищо за качеството на оптиката при фотоапарата – може би си е супер, а и 8МР са повече от 5 при всички случаи. Но това което ми правеше впечатление е, че цветовете не съответстваха. А в края на краищата това е важно. Защото като свиеш снимката на дисплея на компютъра, ти е все тая дали е била 5МР или 8МР и с каква точно оптика е снимано, но ще ти направи впечатление, ако цветовете на някои от обектите изглеждат нереални.

Възможно е дори цветовете да са били точни, но на екрана да са изглеждали различни. Не сме сравнявали снимките на компютър, а само на съответните екранчета, но дори и така да е – не може екрана на фотоапарат да дава нереални цветове.

Leave a Reply