За Полицаите и Народната любов

Попаднах на една статия свързана с исканията на заплатите за по-високи заплати. Това което ми направи впечатление беше следния абзац:
Мазнев посочи,че “между “народната”любов и парламента ще застанат служителите на МВР,които с щит и телата си трябва да пазят народните представители от народа,за 300 евро – няма как да стане това”. Той допълни,че той и колегите му в подобна ситуация ще застанат на страната на народа.
Тук има две неща които ме смутиха:

  1. В прав текст се казва,че полицията по принцип не е настраната на народа. И че на нея и се плаща за да пази управляващите от същия този народ. Определено при такова изказване моето мнение е,че полицията следва да се намали като численост на половина (и дори повече) и заплатите им също да се намалят драстично. Не защото са им много,а за да се почувстват най-сетне като част и на страната на народа,който им плаща заплатите,че евентуално да се промени нещо в България.
  2. Изтъква се като аргумент работата,която полицията върши като охрана на действащите политици. Тоест не,че те ще спрат да разследват убийства кражби и други престъпления и това ще създаде проблем на обществото,а че ще спрат да охраняват “скъпоценните ни политици”. Това води до мисълта,че в главите на управляващите и на полицейските чиновници,основната дейност на полицията е да охранява управляващите,а не да пази живота и собствеността на гражданите. И това обяснява защо често разследвания за реални престъпления се проточват с години. Ами да се раздадат оръжия на всички граждани и да се закрие полицията в този случай –явно тя не само не е ефективна,но и няма желание да бъде ефективна.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href=""title=""><abbr title=""><acronym title=""><b><blockquote cite=""><cite><code><del datetime=""><em><i><q cite=""><s><strike><strong>