A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

За Полицаите и Народната любов

Попаднах на една статия свързана с исканията на заплатите за по-високи заплати. Това което ми направи впечатление беше следния абзац :
Мазнев посочи, че “между “народната” любов и парламента ще застанат служителите на МВР, които с щит и телата си трябва да пазят народните представители от народа, за 300 евро – няма как да стане това”. Той допълни, че той и колегите му в подобна ситуация ще застанат на страната на народа.
Тук има две неща които ме смутиха :

  1. В прав текст се казва, че полицията по принцип не е настраната на народа. И че на нея и се плаща за да пази управляващите от същия този народ. Определено при такова изказване моето мнение е, че полицията следва да се намали като численост на половина (и дори повече) и заплатите им също да се намалят драстично. Не защото са им много, а за да се почувстват най-сетне като част и на страната на народа, който им плаща заплатите, че евентуално да се промени нещо в България.
  2. Изтъква се като аргумент работата, която полицията върши като охрана на действащите политици. Тоест не, че те ще спрат да разследват убийства кражби и други престъпления и това ще създаде проблем на обществото, а че ще спрат да охраняват “скъпоценните ни политици”. Това води до мисълта, че в главите на управляващите и на полицейските чиновници, основната дейност на полицията е да охранява управляващите, а не да пази живота и собствеността на гражданите. И това обяснява защо често разследвания за реални престъпления се проточват с години. Ами да се раздадат оръжия на всички граждани и да се закрие полицията в този случай – явно тя не само не е ефективна, но и няма желание да бъде ефективна.

Leave a Reply