A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Наглостта на една банка

Днеска минах през сайта на Пощенска банка и ми направи впечатление някакво заглавие за рекапитализацията на банката.
Зачетох се в статията и какво ми направи впечатление.
Във всяко второ изречение ставаше въпрос за гърция и гърците :
“… и си възвръща възможността да финансира икономиката на Гърция, заздравявайки доверието на клиентите и служителите си и на гръцката общественост като цяло”
“… запазване и увеличаване на стойността на компанията, което ще е от полза за гръцката икономика…”
“… да се възстанови възможността за подкрепа на гръцките домакинства и предприятия …”
“… да продължи да финансира гръцката икономика …”
Не се споменаваше нито една дума за българските домакинства, граждани, фирми или икономика. И то при положение, че българската икономика е много пъти по-зле от гръцката. Една такава статия би била съвсем уместна в гръцкия сайт на банката, но определено е смущаваща в българския сайт, дори и да се има в придвид, че банката е гръцка собственост. За мен тази статия означава :
“Пощенска банка е тук да защитава интересите на гръцката държава и граждани, като използва максимално възможностите си да източва капитали от българските граждани и икономика”
За мен това означава, че е крайно време България да въведе регулации на банковия пазар, защитаващи интересите на българските граждани – не сме толкова богати, че да финансираме гръцките или които и да било други. Разбираем е патриотизма на една гръцка фирма, но би бил разбираем и един патриотизъм на българските държавници.

Leave a Reply