A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Усмивките на вселената 27.04.2010г.

Днеска се прибирах пеша до вкъщи и се срещнах с доста народ. Като начало се видяхме с Полина във Вероната. Пийнахме по една количка, поговорихме си, изобщо много забавно си изкарахме. След това като наближих семинарията се обадих на Миленка. Разходихме се около час и с нея. Говорихме си за ремонти и дограми. Прибрах се […]

Усмивките на вселената 26.04.2010г.

Днеска се чухме с Лили. Оправях бъгове в работата. Вечерта си початихме с Петя. Чухме се и с Юлето по някое време. Абе хубав ден си беше.

Усмивките на вселената 25.04.2010г.

Днеска също прекарах деня в излежаване. Имахме някаква идея да се видим с малката Дени вечерта, но нещо не се получи. Гледах втория мач на Топалов и Ананд. Оправях малко майлове… Абе хубав ден си беше.

Усмивките на вселената 24.04.2010г.

Днеска Петя ми дойде на гости. Гледах първия мач между Топалов и Ананд. За вечеря имаше сърза с печени картофи. Не е лоша манджа, но сърцата трябва да са под картофите. Много мързелив ден беше.

Усмивките на вселената 23.04.2010г.

Днеска оправях и регресвах бъгове в работата. Вечерта се видяхме с братовчедката Дени и с Васил. Срещнах също и Ангел от фирмата и поговорихме малко. Обадиха ми се Анна и Юлето. Изглежда като да беше хубав ден 🙂

[…]

Расизъм, нацинализъм и други подобни

Днеска четох статия за ЮАР. След това прочетох коментарите към нея. Стана ми интересно и се замислих.

Причините за расизма са ми относително ясни. Човек е устроен така, че да защитава най близките генетично до себе си. Първо защитава семейството си, след това общността си, по нататък държавата си и разбира се расата си.

Така […]

Усмивките на вселената 22.04.2010г.

Днеска ходих до центъра на Цвета да видим как е положението с кабеляците. Добре е за сега. Може би ще взема един удължител за всеки случай де. През това време там имаше “Вечерен акт” там – разни младежи рисуваха голо тяло. Направо не може да ги разбере човек – според мен голите тела не са […]

Усмивките на вселената 21.04.2010г.

Днеска ми се обади Люси от Есенс да ме пита за някакви контакти. Абе що не дадат тази задача на някой мъж, по лесно ще се оправят. Люси е втирия човек, който ми се обажда по този въпрос. Емо също ми се обади – търсел стая под наем. Казах му че нямам. Което си е […]

Усмивките на вселената 20.04.2010г.

Днеска се видяхме с Анна на обяд. Поговорихме си. След това ходихме за гофрети. Обадих се на Дани да се разберем за петък евентулно. Вечерта гледах Stargate. Намерих и някаква програмка за конвертиране на DVD в .avi. Татко ще и се зарадва. Ами това е днес от мене.

Учениците и Ученето

Тези дни по два различни повода, четох две различни четива свързани с учениците и ученето.

Първото четиво беше “Автобиография” на Бранислав Нушич. Второто беше статия в новинарски сайт, посветена на изследване как учениците променят поведението, ако им се плаща за конкретни неща в училище.

Разликата между двете четива – едното писано преди повече от половин […]