A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Империализъм в действие

Покрай събитията в Грузия се разгоряха спорове кой е крив и кой е прав и как видите ли Русия нападнала Грузия и се опитвала да я завладее, пък не била права, щото Грузия си била суверенна държава и искала да се присъедини към ЕС и НАТО и изграждала демокрация.

Аз обаче виждам нещата по малко по-различен начин.
Добре, Русия иска да си върне колонията и влиянието. Но с какво е по-добра Грузия която напада мирно население. И с какво са по-добри САЩ, които разпалват войни по целия свят? С какво са подобри европейските демокрации, които поддържат добри отношения и с двата режима и които изпращат “миротворци” в услуга на САЩ?

Не казвам, че Русия е добрия, а Грузия лошия, защото не знам какво стои в основата на този конфликт.
Но това което виждам е как за това, че “умиротворява” съседна на себе си държава, Русия е обявена за агресор и враг на целия свят, а за това че “умиротворяват” държави, които дори не са на същия континент като тях, Щатите са обявени за световни пазители на мира и демокрацията.

Та въпросът ми е, къде е разликата?

Leave a Reply