A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Данъчни

Днеска реших да отида да прехвърля новия апартамент в данъчните.
Има една дълга декларация която се попълва и след това се дава на една служителка, която я проверява и въвежда в компютъра.
Отидох добре подготвен – нотариален акт – оригинал + копие, попълнена декларация + молба за данъчна оценка + химикалче за всеки случай.
Към 9ч бях там и търпеливо си чаках реда. Реших докато чакам да видя дали всичко ми е наред. оказа се че съм си забравил първия лист от декларацията в работата. отне ми пет минути да попълня наново всичко.
Между другото декларацията е дълга, но е разбираема. Поне за човек магистър по информатика както мене, попълването и не представлява никаква трудност.
Изчаках търпеливо предния човек и тъкмо излезе и аха да влезна аз …. и греда. Тока спря. Спря и остана на място. И така десет минути. След това още 20 минути докато възстановят работоспособността на системата. Не разбирам – защо не им сложат по един UPS. Поне на сървърите. като дойде тока да продължат от където са стигнали.
Както и да е. Моята инспекторка, прие молбата ми и каза, че ще трябва да ми пише акт, за това че съм закъснял с 5 месеца. Хубаво – какво да правя. Ходих да платя 30 лева по въпроса. Трябваше да изчакам да свърши почивката на касите от 10:15 да 10:30.
Възнах се обратно при инспекторката.
от там нататък тя въведе декларацията в компютъра, сметна колко е данъка, прие молбата за данъчна оценка и ме прати да платя всичко на касата.
Върнах се, издаде ми едно номерче и каза след две седмици да мина да си взема данъчната оценка.
Много разбрана жена.
Едно време нямаше бързи и спешни поръчко за данъчни оценки. Сега има за 14 дни, за 7 дни и за 3 дни.
Обслужването беше доста бързо и на касите почти не чаках.
Не мога да кажа, че събрах положителни емоции от там, но и отрицателно нямаше според мен.

Leave a Reply