A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Финанси

Както знаете или може би не знаете напоследък съм клиент на Пощенска Банка.
Хората са много услужливи и по моите стандарти обслужването им е на доста приемливо ниво поне що се отнася до отношение към клиентите.

Когато тръгнеш да внасяш или теглиш пари от тях също нямаш проблем – става лесно и просто. Даваш им картончето с номера на сметката и си обслужен докато се усетиш. Не те карат да попълваш формулярчета (сини, зелени, бинбяни и т.н.) всичко си става бързо.

Друг е въпросът обаче когато трябва да се извърши по-сложна финансова операция. Предсрочно погасяване на кредит отнема 7 дни (в ДСК това ставаше със скоростта с която внасяш по сметката), Първоначално издаване на интернет банкиране отнема около седмица. Добавяне на сметка към интернет банкиране също около седмица.

Та за това последното исках да ви разкажа.
По принцип моята идея е, да внасям веднъж или два пъти месечно пари по някоя сметка и след това вкъщи или в работата на спокойствие да ги разпределя по другите сметки. Чисто и просто, нали така.

А сметки имам доста така да се каже

  • една където си слагам парите за дневни разходи – картата към нея тегли без такса, и мога да си тегля по 10 лева всеки ден и да не нося много пари в себе си
  • една по която ми се обслужва кредита
  • една по която ми се превежда заплатата
  • И една към която имам международна дебитна карта за всеки случай.
  • И ена нова в Евро, където имам планове да си държа допълнителните вноски по кредита, докато дойде време да ги плащам

Системата изглежда сложна на пръв поглед, но в действителност за 20 минути максимум съм разпределил заплатата по пера

Та именно тази последната еврова сметка имах желание да сложа към интернет бънкирането миналата седмица. Нали нещата са електронни и аз с простия си мозък си мисля, че мадамата там, ще влезе в тяхната си система, ще сложи една отметка, че сметката е видима и ще приключи със задачата. И след десет минути ще мога да влезна и да работя с нея.

О блаженна простота. Действието се развива в петък. Попълних си молбата за интернет банкиране и я подадох.
В петък вечерта още нямаше никаква сметка.
В понеделник се обадих да видя какъв е проблема и момата от съпорта ми каза, че молбата трябвало да се потвърди от трима души и те качвали сметката чак тогава, а моите документи все още ги нямало при нея.
Във вторник се обадих на клона в банката и по някое време след обяда се появи въпросната сметка. Но без салдо, IBAN и така нататък. Само че я има.

Момата от съпорта ми беше съобщила, че чак след нощната обработка ще се появят данните, така че търпеливо чаках. Сутринта наистина иаше данни за салдото. Опитах се да купя малко валута безкасово и … не става. Просто в информацията за сметката все още не е въведен IBAN, а не може да се напише на ръка. Предполагам, че до ден два ще се появи, но все пак…. така ли трябва да е.

Иначе веднъж като се настрои интернет банкирането им е много лесно за работа.

Leave a Reply