A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Топлото

Времето захладня и аз започнах сериозно да се замислям, как ще се топля тази зима. Миналата нямах проблеми, но все пак в блока имаше парно и колкото и да е тръбите ме топлеха, а в добре изолиран апартамент като моя това е предостатъчно.

Тази година обаче има изгледи изобщо да няма парно в блока и не се знае как ще е.

От една страна аз съм ЗА този вариант. Така всеки ще може ХЛАДНОкръвно да прецени какво може да направи така, че да му е топло през зимата и да не плаща сметки по 200 лева. Също така нямам никакво желание да ощетявам съседите като ги карам да ми плащат моето топло. За това ако тази зима ми е студено другото лято ще си сложа изолация на тавана и може би и на пода. Също така съм се замислил за климатик. При добре ипушено жилише мисля, че това ще е напълно достатъчно.

Преди малко ми дойде една много интересна идея. В бюрото си имам едно чекмедже, където държа всички захранвания на електрониката около компютъра. Та в това чекмедже температурата е с няколко градуса по-висока от околната. Дали ако му сложа едно вентилаторче, няма да може да се използва като маломощна печка и да топли стаята?

Та по въпроса с парното има и нещо друго – във входа има някой който непрекъснато лепи изрезки за Вальо Топлото и пише МАФИЯ и НЕ ПЛАЩАЙТЕ, по съобщенията на топлофикация. Което е неприятното обаче, че понякога ги къса и аз не знам кога ще идват да отчетат водата. Нямам нищо против нека си изразява мнението човека, но да не пречи на останалите да получат важна за тях информация. Написах едно възражение горе долу в горния смисъл, та се надявам да се съобрази с молбата ми.

Това обаче ме наведе на едни мисли как стават нещата в България. Информацията за съществените събития се потулва и изкривява, а на нейно място се появяват сензации и скандали, в които същественото липсва, но пък влияят емоционално на публиката. И накрая идва някой и казва – “А сега е време да вземете решение” и хъката мъката се взема някакво решение. Най-често под влияние на последните 3-4 скандални публикации. И след няколко месеца, когато това решение се оказва грешно същия този някой идва и обяснява как сме взели грешното решение и отговорността си е изцяло наша. А това е същия някой който е скрил или е позволил скриването на същинската информация от нас.

И всъщност този човек от входа действа просто като всички други. Така както го учат. Защото медиите са тези които ни учат на много неща. Може би повече и от учителите.

Leave a Reply