A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Футболни страсти

От време на време попадам из новинарските сайтове на някоя футболна новина, която ми хваща окото и решавам да я прочета.
И в тази връзка забелязвам някои много интересни неща.

Като начало самите статии се представят крайно тенденциозно.
То по-тенденциозно сигурно просто не може.
Изрази от вида на “балерина”, “пиянде”, “осраха” и т.н. винаги се намират в текста на самата статия. Никаква обективност – всичко е пристрастно.
Далеч по-колоритни са коментарите под статиите. Независимо от темата на статията, в един момент дискусията се обръща на “чорбари”, “говеда”, “боклуци”, “духане”, “оставки” и така нататък. Над половината от коментарите са с обидно съдържание. И колкото по-дълъг е списъкът от коментари под статията, толкова по-голям е процента на обидите и личните нападки.

Това явление ме накара да се замисля.
Що за хора са тези, които пишат по форумите?

В някои вестници съм попадал на много съдържателни коментари. Не винаги написаното ми харесва, но поне изказва гледната точка на автора. Такива коментари за жалост са рядкост. Много по-чести са личните нападки и обяснения между форумците. Очевидно хората които имат истински мисли, рядко коментират. Или поне много по-радко от тези, които мислят само простотии.

Това само по себе си е много неприятна тенденция. Добивам усещането за нарастваща степен на изпростяване наоколо. Ако има десет умни хора и един простак, по новините ще обърнат десет пъти повече внимание на простака, отколкото на умните хора. Дори когато става дума за престъпления, медиите не са инструмент за публично наказание, а напротив за реклама. Един вид ако пребия или застрелям някого, не само мога да отърва затвора, ами и по телевизията ще ми направят реклама колко як пич съм.
Що за страна!

Leave a Reply