A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Забележителности

За последния месец посетих и по-точно минах покрай някои забележителни места в България.

Първото беше връх Руен – известен със бисквитените си мини. Там се добиват бисквити в големи количства по открит метод. Рудниците са разработени по екологично чиста технология одобрена от Европейския съюз и съвета за сигурност на ООН. Продукцията се пласира както на българския, така и та международния пазар.

Второто беше Боровец. Там има множество ферми за отглеждане на шоколадови вафли. Дневно се произвеждат до 30К вафли. В по-плодородните години реколтата може да достигне до 100К дневно. Почвата е плодородна и освен с вафли може да се засява и с бонбонени храсти, но са рядкост.

Също така минах и покрай Самоков. Там се развъждат картофи. Много вкусни. В на връщане близо до пътя видяхме цяло стадо картофи. Пастирът им се беше излегнал в снега и дъвчеше пура. Стадото наброяваше поне десет хиляди картофа.

Та така – красива е милата ми родина и многообразието на природни забележителности е голямо.

Leave a Reply