A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Усмивките на вселената 27.03.2010г.

Днеска ходих на гости на Надя и Даниел в Кюстендил.
Хванах влака в 8 часа и към 11 бях там.
Направи ми впечатление следното : аз за втори път отивам някъде за един ден и си вземам билет за отиване и връщане. Обаче в БДЖ имат две тарифи за такива билети. Едната е за “Релационни цени”, а дрегата е “Отиване и връщане”. Релационния билет е с по дълъг срок за връщане, и е по-евтин (много странно). Та като ходих до пловдив ми дадоха “отиване и връщане”, а до Кюстендил “релационен”.

Та отидох аз до Кюстендил и GPS-а ме упъти право до къщата на Надя и Даниел. Ремонтът е станал доста добре между другото. Макар и да не им е много голямо жилището, си имат всичко и то доста добре уредено. Кухнята също беше добре премислена и ми хареса. Пералнята естествено е точно като моята 😛
Останахме у тях час-два докато се приготвят за излизане. Гледах как хранят малката Елена. Да не повярва човек колко добре им отива бебето. Надя иди-дойди, но Даниел все не можех да си го представя как дундурка бебе. Но много добре се справя де – все пак е програмист.
След като се нахраниха и настаниха излезнахме на разходка из града четиримата – Аз, Надя, Даниел и Елена (въпросното бебе).
Ходихме из града, разкарахме се по главната, ходихме до галерията да разгледам малко картини и да си взема печатче.
Въпросната галерия е специално посветена на Владимир Димитров – майстора. Има наистина много негови картини там. Стилът му е доста интересен на рисуване, но все пак за мен е разбираем. Много по странни са съвременните художници. Напляскали някакви петна и казват, че било картина. Нищо де – и на това ще му мине модата. Имаше картина и на майката на Дени. Като цяло ми допадна изложбата и сега се замислям, че трябва да отида някой ден до “Шипка 6” да видя дали нямат нещо интересно.

Аз се изживявах като Двуцветко (който е чел Пратчет знае) и правих снимки навсякъде и на всичко, естествено.

След разходката из града се насочихме към месния “хамам баир”, който в Кюстендил наричат “Хисарлъка”. Това е едно хълмче 200-300 метра високо, което има пътека и стълбички по които може да се изкачи. Ние го изкачихме до 3-4 може би и всъщност спряхме на “Чешмето” – заведението, което държи бащата на Надя. Много приятно място. Запознах се с него и с приятелката му. Хапнахме там и след това слезнахме отново в града.

В града се разходихме още час-два, хапнахме сладолед, поговорихме си и след това Надя и Даниел ме изпратиха до гарата, където си тръгнах по живо, по здраво.

Беше много готин ден 🙂
Снимки тук

Leave a Reply