A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Пътуване към делта от голяма мечка – част 2

– Мислиш ли, че ще намерим там някакви разумни същества?
– Не знам, Кайра. Ако се доверяваме на това което сме получили като информация за тях би трябвало да има разумни същества там.
– Но въпреки това никой не е успял да се свърже с тях.
– Може би просто не разбираме, че сме се свързали. Сигурно и те ни усещат и знаят за нас.
– Надявам се да е така.
– А не ели възможно просто това да са смущения в полето от естествен произход – намеси се Марио – все пак около слънцето също има някои макар и малки смущения в магията.
– Да, напълно е възможно, но все пак слънцето отклонява един от 100 000 магитрона на по малко от една дъгова секунда. Какво би трябвало да е това явление, което ще придизвика такива промени на полето. Според мен няма как да не е разумно.
– Здравейте, пак ли сте подхванали старата тема?
– Здравей Джордж. Ами какво друго да правим?
– А ти какво мислиш, разумни ли ще са съществата там?
– Ако имам късмет ще говорят членоразделно.
– Това си е то изказване на лингвист.
– Ами честно казано вече почна да ми доскучава тук. Затворен в четири стаи практически без никаква работа и само предъвкваме едно и също.
– Да, прав си но нищо не можем да направим. Поне още една седмица трябва да изчакале докато стигнем 0,9 светлинни.
– Да, знам. Хайде да изиграем едни карти, какво ще кажете.
– Ок. Аз съм с Кайра.
– Добре, ще играя с Марио тогава.

Въпреки развитието на технологиите в последните няколко века, старите игри не бяха изчезнали. Някои се бяха променили, но много се бяха запазили почти същите – шаха, дамата, бриджа и белота почти не се бяха изменили. Таблата и подобните на нея игри също бяха доста популярни. Всъщност в един момент се оказа че тези игри са много полезни за хората, въпреки, че не могат да се сравняват с компютърните. Смяташе се, че някак си човешкия мозък предпочита да си има работа с реални предмети и че дори виртуалната реалност не може да го излъже.

Та така прекарвахме времето на кораба – четири човека в едно доста тясно пространство и почти нищо за правене. Корабния ни компютър се грижеше за почти всичко и сам предупреждаваше за извънредни ситуации или новости по трасето. Не можеше да се каже и чае сме самотни – благодарение на компютъра, а и на Марио и Кайра, почти винаги бяхме информирани какво се случва на Земята.

Така измина и следващата седмица – в очакване корабът най после да достигне необходимата скорост. За какво идеше реч ли? Ами когато корабът достигнеше девет десети от скоростта на светлината, Кайра и Марио щяха да ни телепортират почти до Делта от голяма Мечка. Всъщонст това което щеше да ни се случи си беше чист фокус. Идеята е единият магьосник да превърне всички, включително и кораба в магитрони и да ни ускори до няколоко хиляди пъти скоростта на светлината. В почти същия момент другия магьосник трябва да превърне магитроните обраятно в частици. Когато това се прави на малки разстояния и особенно когато магьосника не се опитва да запрати и себе си някъде, няма нужда от двама души. в случая обаче друг начин нямаше. Така, че просто се молехме всичко да мине успешно. Ако нещо се провалеше, просто нямаше да разберем така или иначе.

– Най после. Минали сме критичната скорост. Кайра, Марио, готови ли сте.
– Ами аз мисля че по готова няма да стана.
– И аз съм готов.
– Ами тогава започвайте.
– Добре, Тед.

Всъщност нямаше какво повече да се каже. Останалите (Аз и Джордж) просто седяхме тихо и чакахме.

След няколко минути ми се тори, че нещо трепна наоколо. В същия момент чух компютъра.
– Внимание, регистрирана е рязка промяна на координатите. Разстояние от делта от голяма мечка – 3 светлинни месеца. Започвам намаляване на скоростта.

Leave a Reply