A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Протест за Торентите

Братя блогъри, форумци, програмисти, юзъри, админи, модове, геймъри и така нататък…
През последните дни се случват събития, които мен лично ме оставят без думи или в моя случай с прекалено много думи. Бяха затворени най известните български торент тракери. Това беше тежка седмица за бългорското компютърно общество.
Докога братя интернетци, ще търпим подобни подигравки с българския народ?
Преди седемнадесет години ни залъгаха, че най-после ще получим истинска демокрация, а получихме олигокрация и бюрокрация.
През няколко месеца ни залъгват, че още малко и ще ни оправят – веднъж и за винаги. И наистина ни оправят – повечето редовно, а някои и за винаги.
И ето че тази година нашите политици и подчинените им полувоенни структури посегнаха на най свидното на Българина – АВАНТАТА.
Ако с този или онзи закон или действие е можело да се залъгваме, че все пак носи някакво добро, то какво добро може да донесе забраната на споделянето на файлове и знания и какво добро може да донесе слагането на акциз върху домашната ракия.

Горните две мерки ще доведат до следните последици :
Като резултат от акциза върху спиртните напитки, българинът ще пие по малко и ще бъде по предразположен към болести в резултат на лошата дезинфекция. В резултат много хора ще станат нероботоспособни или ще умрат (в резултат и на кризата в здравеопазването, което не е в състояние да поеме десетките хиляди нови болни). Това ще доведе до по-малко хора които да плащат данъци, и съответно по високи данъци, което пък ще доведе до изселване към други страни или гладна смърт и като резултат в българия няма да остане никой, който да бъде управляван.

Резултата от спирането на торентите ще бъде още по фатален – в резултат много хора няма да се научат да работят с компютри, много игри няма да бъдат известни и продавани в страната, това малко по малко ще унищожи и без това застаряващия компютърен парк в страната, което в комбинация с нарастналата неграмотност на чиновниците (в комбинация с кризата в образованието), ще доведе до невъзможност да се прави какъвто и да е бизнес в тази страна. Малко по малко фирмите ще се ориентират към страни с по-висока грамотност на населението, и дори нискоквалифицираните професии ще си намират трудно работа. Съответно народът ще се изнесе отново към чужбина (които могат) или ще умре от глад. От друга страна с намаляването на броя на фирмите опериращи в страната, ще се наложи увеличаване на данъчните ставки, което отново ще причини още по-голям отлив от страната – както на граждани, така и на фирми.

Така че
господа политици замисляйте се преди да предприемате нещо сега, защото след малко години няма да имате кого да управлявате и от кого да цоцате пари.

братя интернетци, граждани на тази страна нека не допускаме с нас да си правят каквото си искат, нека не позволяваме да ни превърнат в болна и безмозъчна рая. Нека дадем да се разбере (ако се налага и по най-грубия начин), че НИЕ НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ С НАС ДА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ПОИСКАТ

Тодор

Leave a Reply