A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Пълнено пиле със зеле ориз и пържолки

Предварително се сваряват дреболийки – около 100 г или се запържват гъби се задушават. Задушава се и лука нарязан на ситно, чаена лъжичка сол, добавя се ориз до „остъкляване“ 150 г до 200г максимум. Подправки: джоджен, черен пипер и маааалко червен. Ако е пролет се добавя магданоз, а лука се слага пресен.
Прибавят се и дреболийките и се долива вода (гореща) колкото е ориза по 1,5 пъти до 2 – така че става полусварен. Като започне да се сгъстява се изключва котлона и се оставя да си я поеме изцяло. Вари се на бавен огън.
Пилето предварително се почиства измива, посолява и се пълни в коремната кухина и птпред в кожата на гърдите. Не се слага допълнителна мазнина, само олио с сол и червен пипер.
Нарязва се зелето – кисело и се слага в тавата смесено с червен пипер и олио. Под пилето се нареждат като скаричка няколко парчета картофи за да не се накисва пилето във водата. Наръсва се лако ориз около 2 кафени чашки. По-късно се добавят паржолките по желание отстрани, за да не се стопят напълно. Сипваме вода до средата ( 1 пръст от дъното – около 1-1,5 чаша вода) , го завиваме с фолио и слагаме да се пече към 50 мин. т.е. да ври под фолиото минимум 30 мин. след като е авряло.
Отвива се, добавят се пържолите и картофите предварително намазани с олио и сол и се слага на силна фурна докато картофите станат готови, маха се и фолиото от пилето и се оставя пилето да се зачерви.