A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Veni, Vidi, Vici

Дойдох видях победих дето се вика.
Днеска на 15ти Юли 2007г. за пръв път летях със самолет и излезнах в чужбина (Македония не я броим)
И тъй като явно поговорката е вярна, отидох до Рим.
Сигурно много от вас са пътували и със самолет и в чужбина и вече им е все тая, но на мен ми беше за пръв път и много се вълнувах. Освен това имах общо 24часа да го направя това.

Подготвителен етап :
В момента в който го реших се обадих на Събина и я помолих да ми потърси някакъв полет.
След това се върнах вкъщи да се преоблека и почнах и аз да търся.
Намерих някакъв до Мадрид и тръгнах директно за летището, минавайки пътьом през едно чейндж бюро.
оказа се, че всичко е заето и трябваше да дам 400-500 евро за билети при това без да знам дали ще съм в състояние да се върна навреме в София.
И в този момент ми попадна в погледа името на Wizzair за които съм чувал преди време и помолих Събина да им изнамери телефон. Човекът отсреща беше много любезен и ми предложи да пътувам до Рим и каза, че няма проблем с местата. Проблемът беше обаче, че нямаха офис и можеше само с кредитна карта да се плати. След много перипетии Диана ми направи резервация и ми плати билета с нейната карта (благодаря Дианче, златна си).
Върнах се вкъщи поговорихме си с Дениамбър два три часа докато стана време да тръгвам, че не ми се лягаше и към три часа тръгнах отново за летището.
през това време разучих карти на Рим, автобуси от летището и за него и така нататъка, за да мога там да имам поне малка възможност да видя нещо.

Всичко мина много гладко и дори когато разказвах на едно семейство пътници, че пътувам за пръв път със самолет те ми казаха, че съм се държал много уверено и спокойно, като че ли съм пътувал много пъти. Стюардесата пък ме сложи на аварийния изход да помагам при аварийни ситуации. Тоест и тя прояви доверие към мене.

Пътуването със самолета беше невероятно.
На излитане и кацане човек се чувства все едно е в безтегловност и е някакво много забавно.
По време на полета спах малко, което значи че се чувствах ок и в безопастност.
Мисля че на връщане летяхме над някакво море (тогава спах по-малко)

В Рим след малко лутане намерих автобусите на Terravision и стогнах в центъра на Рим в 8часа. Имах около час да се разходя и да се върна до гарата. Видях всъщност само две три близки забележителности.
А именно площада на републиката, операта и църквата santa Maria Maggiore. Усещането в църквата беше невероятно. Имаха и изповедални и на всяка пишеше на какви езици може да се изповядаш там.

От Рим си купих и една тениска и малко сувенирчета и картички за подаръци.

Когато в 9 часа тръгнах да се връщам контрольорът ми обясняваше как нямало места в автобуса и да чакам следващия. И аз много притеснен се примирих със ситуацията но останах да чакам на автобуса и накрая той се смили и ме пусна да влезна и имаше свободни места.

Отново чаках 2 часа и нещо в летището и отново имах невероятно излитане и приземяване. Ще гледам по-често да ми се случват такива усещания.

Много съм щастлив и доволен от посещението си там.
А ето и малко снимки :

Самолета на WizzAir :
Самолета на Wizzair

Автобусът на TerraVision:
Автобусът на TerraVision

Площадът на Републиката :
Площадът на Републиката

Площадът на Републиката

Площадът на Републиката и Аз

Операта :
Операта

Църквата Santa Maria Maggiore :
Santa Maria Maggiore

Santa Maria Maggiore

Santa Maria Maggiore

Самолетчета :
Самолетчета

Самолетчета

Самолетчета

А ето тука са всички снимки и няколко клипчета от Рим. Много неща не съм публикувал тук, защото не ги знам какво съа всъщност, но ако някой се интересува…

Leave a Reply