A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

за мързела

Случвало ли ви се е да ви домързи?Да нямате желание за нищо? Да ви се иска да спите по цял ден? Да гледате тъпо в една точка и да нямате никакво желание за работа? Или просто да се чудите какво да измислите за да не свършите малко работа?

Мързелът е голяма работа.

Той е движещата сила в нашия свят във всеки един смисъл. Бил е движещата сила от векове насам. Може би още от първите дни на човека като такъв, а може би и още много преди това…

Не съм прав?!

Помислете!

Какво би накарало човек да измисли лъка и стрелата, ако не факта, че го мързи да гони дивеча. Какво би накарало човек да изобрети колелото, ако не това, че го мързи да ходи пеша. Какво би накарало ловецът да измисли капаните, ако не мързела да ходи на лов след дивеча. Какво би накарало човек да измисли машините, ако не идеята, че те могат да облекчат неговия труд. Какво би накарало човек да измисли компютрите, ако не мързела да мисли и да извършва на ръка сложни изчисления.

Хората измислят какви ли не неща, защото ги мързи. Или защото някой друг го мързи.

Според един мой познат, Силата която ползват джедаите и магьосниците, не е нищо друго освен силата на мързела.

Мързела прави нас, хората по-творчески същества.

Но мързела също така може да убива – човек, който го мързи да отиде на работа може да умре от глад. Човек, който го мързи да се премести на сигурно място по време на буря също може да бъде убит.

Както се казва – случаи има разни и случки има разни, но това което може да ни се случи като случка никой не може да предвиди.

И тука идва основния въпрос – как да използваме собствения си мързел. Защото няма смисъл да си кривим душата, че в себе си имаме предостатъчно мързел.

Ами например можем да се замисляме – има ли начин нещата в ежедневието ни да стават по-лесно, така че да можем да се отдадем на мързела и на приятни занимания. Има ли начин някои неща да не ги правим и какви биха били последствията от това? Имайте предвид, че за да можем да се отдадем на мързела си в това динамично време се изисква доста добро планиране – да можем да намерим добрия баланс между мързела и собственото си оцеляване. И накрая за да можем да живеем в Мързела, трябва да победим страха в себе си. Защото много от нещата които правим, правим поради страх, а може би не е необходимо. Тук отново следва да се намеси хладния разум – има неща, чието правене е важно за оцеляването ни в един или друг аспект. Помислете и преценете разумно за всеки риск който мже да има не правенето на нещо. Поемайте някои от рисковете и вижте дали си струва.

Ами весело мързелуване, аз след малко отивам на кръчма 🙂

Leave a Reply