A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

За селяните и земята

Оня ден говорих с един човек и той ми обясняваше, как някакъв селянин се опитвал да му продаде земя по сто евро за квадратен метър, като бил казал 60 преди това. И как четири лева за праскови били адски много. и т.н.
Прав си е човека – дрънкат го много скъпо. Но и селяните са си прави – продукцията им се изкупува на безценица и са едва ли не закрепостени към земята и в момента в който се опитат да поискат висока цена затруда си или за собственоста си, останалите се вдигаме на бунт. А всъщност в повечето случаи не селяните са виновни, а спекулантите, които изкуствено вдигат цените.
Може ли например домати по 40 стотинки да струват в магазина левче. Или увеличение с десет стотинки да предизвиква поскъпване с 50 на крайния продукт? Естествено е, че селянина като отиде в града и види, че стоката му се продава в пъти по високо като цена, да изисква да му я купуват на по-висока цена. А и все пак и те са хора – искат да си имат хубав дом, телевизор, компютър и така нататъка. А тях ги копуват по градски цени…

Leave a Reply