A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Усмивките на вселената 03.12.2007г.

Първи ден в Атина.

Ами добре е тука за сега.
Сутринта закусих долу в хотела и бегом към университета.
Стигнах там доста по рано и се поразходих из околноста.
Видях археологическия музей и едни много готини фонтани до него.

След това ходих отново до университаета.
Абе усеща се университетския дух – вярно гръцки и уж различен, ама се чувствах все едно съм във ФМИ.

Срещата мина добре. Обсъдихме с Гиоргиус малко въпроси и проблеми и го научих на това-онова по OSGi. Абе разбираме се.

Вечерта излезнах към 19ч и малко на разходка.
Качих се на Омония на метрото и слезнах на Сантагма, където им се намира парламента.(Да отбележа, че метрото им си е жив лабиринт. Една линия да минава от спирката, обаче 5 ескалатора трябва да ползваш за да стигнеш до нея. Приключенските ми инстинкти до сега обаче не са ме подвеждали и се справям със ситуацията)

Направих малко снимки на парламента и отпраших към стадион Панатинайкос, сле това до някакво Запио, каквото и да значи това. Послушах съвета на Надичка и се качих на Ликабетис – това е един хълм в центъра на града. Идеята му е нещо като на сливенския Хамам Баир. Качвате се по стълби и те стигат до самия връх. На върха пък има църква и заведение. И невероятна гледка към Атина. Хубаво казваше надичка да си взема монети за телескопите, ама аз имах само по 1 евро, а те работели с 50с. Както и да е – гледката и така си струваше.

Само да ви кажа – ако не сте такива безстрашни кракоходци кат бай си Тошо не тръгвайте сами по пешеходната пътека вечер – на места не е добре осветена, и изкачването си е трудничко, макар и кратко – на връщане го взех за 10 минути, а на отиване не засякох. Естествено направих доста снимки които ще публикувам като се върна.

Интересното е че в единадесет без пет бях в хотела точно както го планирах. Направо съм супер.

Leave a Reply