A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Нов компютър – нов късмет

Вчера си купих нов компютър. Или по-скоро дъно, процесор и памет.
Инсталирах си го вечерта и в два и половина всичко работеше.

И сега е ред на малко забележки по въпроса :

  1. Jar Computers са “страхотна” фирма имат от пиле мляко …. в ценовата си листа. И когато поискаш нещо конкретно все се оказва, че го няма, свършило и след месец ще ти го докарат най-рано….
  2. Внимавайте когато местите 250GB диск от един компютър на друг. Понякога нещата се омазват
  3. Дължа искрена благодарност на създателите на Get Data Back

По първата тачка нямам какво да добавя.
По останалите две историята е следната :
Сглобявам си аз компютъра като пич. Слагам памет, процесор, диск, записвачка. Връзвам всички кабели пускам машината и …. Windows-а не тръгва. Не ще и не ще. Вярно, че изведнъж се е оказало, че са му сменени всички компоненти, но нима това е основание? Пуснах една поправка от диска на Windows и пак не тръгва. Явно викам ще се преинсталира. Пускам инсталацията и по едно време нещо не му харесаха дескрипторите на диск E. И почна да поправя наред…. Брех викам каква стана тя. Два часа само това правеше. След това се инсталира ок. Тръгвам аз да видя какво е станало с дяла със снимките и блога. Стъжни ми се живота. Нищо не се отваря. Ужас!!!

Та сетих се тогава за проблема с LBA 48bit.
Новите дискове поддържат 48 битова адресация за да може да се надхвърли лимита от 137GB. Обаче Windows2000 има нужда от Service Pack 4 за да го поддържа и освен това трябва да се сложи един флаг в регистъра за да тръгне.
Оправих го аз това и то …. омаза се тотално. До сега поне директориите се показваха. А сега нищо – дялът все едно не беше форматиран.

И тогава се сетих и изрових от интернет Get Data Back for NTFS . Тази програма преглежда дадения дял разпознава го какъв е, открива файловете и директориите по него и ги възстановява. Значи успя да възстанове всичко точно във вида в който го бях оставил – блога, снимките, абе всичко от А до Я. Невероятни са.

От там нататък всичко тръгна по мед и масло – съвсем малко беше нужно за да подкарам Apache и MySQL и ето ни отново в изходна позиция 🙂

Leave a Reply