A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

За Журналистите

Днеска четох една статия, как Денислав от Мюзик Айдъл нападнал журналисти.
Прегледах и въпросното клипче заедно с коментарите на “сигнално жълто”.
Сетих се и за случая със Христо стоичков и се замислих.

Ясно е, че агресията не е добро нещо.
Но пък и журналистите са много нагли.

В случая Стоичков какво обяснява потърпевшия :
“Аз влезнах да го снимам и хукнах да бягам защото усещах, че ще ме нападне”
Значи той започва да снима с мисълта, че прави нещо нередно и че този когото снима, няма желание да бъде сниман. Което дори да не е незаконно, е най малкото неетично. След това орева цяла България, че са го ударили. Малко му е според мен. Не одобрявам агресията като такава, но пък и не смятам, че в случая е неоснователна.

В случая с Денислав какво се чува на клипчето :
“Журналистката пита Денислав – `Защо се мислите за най красивА, след като сте един от най грозно изглеждащите участници?`. На който момчето отговаря “Изчезни. няма какво да ти говоря”. Според мен по всичко правила при такъв отговор журналистката трябва да си тръгне. Но тя продължава да го обижда и да пъха микрофона пред устата му. Това според мен е нарушаване както на личната свобода, така и на елементарна човешка логика в отношенията към другите. Което не означава, че да тръгнеш да биеш жена за това, че те е обидила е добра постъпка. Друг е въпросът, как да разкараш журналистка която тенденциозно те обижда и предизвиква, без да я набиеш.

Вчера четох една книжка в която имаше един такъв момент – човекът говори съвсем нормално. На журналиста не му харесва. Сваля гласовите данни само на нашия човек и му слага съвсем други думи в устата. При това положение единственото, което може да се направи е да не се веярва нито дума на журналитите и на медиите. Особенно на тези като СКАТ които явно ако не могат да намерят сензация решават сами да я създадат.

И като следствие от горното – изкрено се надявам журналистите да бъдат съдени и осъждани, както за подобно поведение, така и за тенденциозно поднесени новини и събития. Защото за мен е важно да получавам информация, а не промиване на мозъка.

Leave a Reply