A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Търговия

От известно време разсъждавам над една реклама. Показват снимки на разни хора и надписи върху тях.
Едните създали индустрията, другите компютрите, третите интернет, а пък те разбираш ли създали програма за търговия на борсата.
Звучи малко прекалено според мен.
Най-малкото защото хората създали интернет, компютрите и индустрията, са създали нещо. Те ще се помнят именно като създатели. Може след това да са го продали, но са били първо създатели, а след това търговци. Изведнъж идва някой от никъде и казва ние със програмата за търговия претендираме да се наредим до тях.
С търговия!
Нямам нищо против търговията. Но търговията не произвежда нищо. Търговията трупа печалби на гърба на тези които вече са създали нещо. Достойнството на търговията за мен е единствено в логистиката – в това, че стоки които не можеш да произведеш сам стигат до теб от другия край на света. Но борсовата търговия няма това предимство – продават се хартийки и се печели от хартийките. И това което стои зад тези хартийки, може да е много по ценно или отдавна да е умряло.

Leave a Reply