A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Родата

Днеска успях да се видя с три братовчедки и пет племенника.

Сутринта бях на гости на Деси и реших да намина на връщане и през Кремена за малко. Без никакви проблеми  стигнах до тях и значи трябва да запомня – третия вход, пети етаж.

Та докато и бях на гости, дойдоха и Диди и Йоана – йоана е щерката на Дида. Така се събрахме тримата.

Та в този момент се почувстах малко странно – леко сякаш извън времето. Спомних си когато четиримата като деца си играехме в Първомай. До четвърти-пети клас почти всяко лято прекарвах известно време в Първомай. А Деси, Дида и Кремена обикновенно също бяха там. Играехме си в двора, в мазетата, в къщите, по улиците. Изобщо се забавлявахме добре.

След това дойде момент в който аз престанах да ходя към първомай или когато ходех не се засичахме много. Последния ми спомен е от една коледа, когато се пробваха да ме заведат на дискотека или нещо подобно, но на мене ми беше скучно.

И така няколко години почти не се виждахме – Деси се ожени, а след нея и Дида.

След това аз дойдох в София да уча и малко по малко започнах да им се обаждам. Основно на Деси и на Кремена. Още си спомням първия път когато отидох на гости на Кремена в общежитието. Почуках на вратата, и тя ми каза да влезна обаче нищо търсеще в гардероба се беше навела и ровеше нещо. Та бях безкрайно изненадан, когато ме погледна и ме позна – а не се бяхме виждали от няколко години.

Дида за престоя си тука съм я виждал само 3-4 пъти, някак си с нея не сме толкова близки. Ако не се лъжа тя е няй-голямата от компанията и с нея винаги сме били малко по отдалечени – дори като деца, макар и да си играеше с нас се усещаше, че е по-голяма.

Интересното е, че напоследък с Деси и Кремена се виждам по-често отколкото с Дени. Въпреки, че Дени ми е най близката рода в София. И въпреки, че три години сме живели заедно в една квартира.

Галя, както знаете се ожени наскоро и с нея също се виждаме от време на време. Другата седмица може да се разберем да и отида на гости или да се видим някъде.

Това е другото интересно нещо – почти винаги аз ходя към тях. Много по рядко се случва те да ми дойдат на гости. Може би е нормално де – все пак аз съм единствения човек без семейни ангажименти засега.

Но е хубаво, че все пак се открихме отново и сме малко или много близки. София е голям град и е приятно да имаш поне няколко близки хора наоколо.

А наскоро майка ми ми каза, че съм имал още една братовчедка някъде в София – внучка на другата сестра на дядо Манол. Ще я потърся някой ден, може би.

Leave a Reply