A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Манипулация

Преди време четох някаква реклама със странни съвети за това как да продадем или купим имот.
Днеска четох една подобна статия ето тук.
За мен някои от съветите са си чиста манипулация на пазара.
Представете си, че всеки се навие да си продаде къщата според тези съвети.
Ще я приведе в добър търговски вид.
Ще и поиска цена по-ниска отколкото на подобните къщи в квартала.
И накрая ще се съгласи на още по-ниска цена отколкото е очаквал, защото е относително разумна и не трябва да се пазари за няколко лева.
Резултатът : пазарът на имоти ще се устреми надолу. Хората ще бързат да продават и ще продават на все по-ниски цени, защото трябва да продават по-евтино от съседите.
Кой ще спечели в този случай?
Ами хората които имат пари и които могат да си позволят да купят което и да е жилище. Именно тези хора ще купуват жилища на все по ниска и по ниска цена, докато средния гражданин все по-често ще фалира и ще остава без собствен дом.
В един момент, когато достатъчно голяма част от жилищата са изкупени, цените ще спрат да падат. Ще спрат да падат, най малкото защото тези които предлагат голямото количество къщи ще са единици и ще диктуват пазара. Ако някой реши да продава под техните цени, те просто ще му изкупуват жилището и ще продължат да продават на печалба.
И когато хората поччнат отново да се замогват, именно това ще са хората които най много ще спечелят. Защото те ще притежават дълготрайните активи и ще могат да ги продават на по-висока цена отколкото са ги купили.
И най-вероятно именно те са тези които дават ценните “съвети” как да си продавате къщата бързо и евтино.

Leave a Reply