A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Таксиджиите и Държавата

Днеска четох за поредното убийство на таксиметров шофьор.
И за поредния протест по този повод
И за поредната блокада на центъра на столицата.
И се замислих.
Така ли трябва да бъде?
Май наистина това е единствения начин.
Явно за разкриването на всяко убийство, за да се размърда полицията и за да си свърши Държавата работата, трябва да има масови протести и стачки.
Таксиметровите шофяори са го разбрали това. и Във всеки един момент са готови да реагират като екип и да защитят своите.
Когато съм се возил в такси съм слушал радио сесиите им.
Може на улицата да псуват като каруцари (лично аз досега съм попадал на доста свестни таксиджии и нямам оплаквания) на улицата, но когато говорят по радиото с колеги се държат учтиво и си помагат.
И вместо да чакаме някой нещо да оправи в държавата, заради европейския съюз или заради Нато или заради папата или заради …. защо не протестираме за всяко случило се убийство? Защо не протестираме за всеки грабеж? За всяко изнасилване? За всеки скандал с корупция?
Защо чакаме нещастието да сполети нас и нашите близки, за да тръгнем да вършим нещо?
Държавата ни в момента е слаба. Много слаба.
И се страхува от всеки по сериозен натиск който се упражнява върху нея.
И хората, които ни управляват, продължават да ни управляват, защото никой не ги е съборил. А те могат да бъдат съборени лесно.

Leave a Reply