A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

БГ Мафия – за софтуера и авторите му

Поводът за тази статия е една игричка, която играя напоследък.

Игричката е интересна и зарибяваща, но не за това става дума.
За много от нещата които правиш ти трябват тъй-наречените кредити, които се получават чрез SMS на цена 2 лева без ДДС. Аз предпочитам да играя до колкото мога без кредити, но все пак въпросът е принципен – ако искаш нещо по специално си плащаш.

Та в споразумението на играта пише, че авторите не носят никаква отговорност и могат да променят играта когато и както си искат. Едновременно с това се появяват бъгове, поради които често играта се връща с наколко дни назад. Много неприятно.

Та за този род споразумения ми беше думата – когато го прочета на някоя свободна програмка си казвам “Ми добре – след като не го плащам, не мога да искам повече”. Но когато го прочета на програма за която се плащат пари – ами просто звучи гнусно. Човека си плаща с парите за нещо, а ти му заявяваш, че ако в резултат на грешки му се прецакат нещата, не е твой проблем.

Или както е в конкретния случай – някой си е плащал и се е развивал 1-2 седмици и ти му заявяваш “Ми сори майна – ние бяхме омазали нещо и някои се възползваха от това, за това всички ви връщаме с 4 седмици назад пък вие си му мислете. Но тъй като сте приели нашите правила, не можете да ни търсите отговорност по никой начин.”

1 comment to БГ Мафия – за софтуера и авторите му

  • Деница Евтимова

    Офф топик коментар:
    пробвам дали на твоя блог имам същите проблеми с логването…

Leave a Reply