A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Пътуване към делта от Голяма мечка – част 1

– Здравей, Кайра.Има ли нещо ново днеска?
– Нищо. В радиус от двайсет парсека няма нищо интересно.
– А твоите сензори какво показват?
– Празно. Но не могат да се сравняват с теб, така или иначе.

Кайра беше корабния ни магьосник. Всъщност те бяха двама – Кайра и Марио. Винаги поне един от тях беше буден и сканираше пространството наоколо – както за живот, така и за магии и опасни места. Естествено, корабът си имаше сензори за всичко движимо и недвижимо наоколо, но те бяха безполезни на по-големи разстояния. Кайра и Марио можеха да уловят промени във обсег почти двайсет парсека. За сега можеха да си почиват, защото се движехме с отонсително ниска скорост – около половин светлинна. Но в момента в койте минехме скоростта на светлината, щяхме да разчитаме само на тях.

Едно време магьосниците се броели на пръсти и уменията им били относително малки. В края на двадесет и четвърти век практикуването на магиите било почти забравено и никой не си мислел, че това ще се промени. Докато през 2394 година испанския физик Хуан Франческа и Пабло дел Компенте (последния да затвори вратата) открива открива XYM-делта зи мезотроните. Това са частици които се движат много по бързо от светлината и практически нямат ограничения в скоростта. Те могат да взаимодействат с материята както слабо или дори никак, така и силно – до там, че да отделят протон или неутрон от ядрото на атома. След дългогодишни изследвания, се достига на й общо до следната картина – тези частици се срещат около обекти с голяма маса, но могат да бъдат контролирани само от достатъчно развити същества. Една муха например може да контролира един, а катеричките няколко милиона. Все още не е открита горната граница на човешките възможности но все 10^26 е добро приближение. Поради големите възможности на тези частици били преименувани на магитрони. Интересно е, че дори най сложните компютри могат да контролират едва няколко магитрона. Установило се, че магитроните са в основата на всички магии. Добре обучените магьосници могат да използват магитрони за да променят изцяло природата на даден предмет. Да се защитят от физическа атака или да атакуват те самите. Телепатията също се основава на магитрони. Поради природата си магитроните могат да поемат почти неограничено количество енергия, превръщайки я в скорост на собственото си движение. Това се ползва например при направата на магически щитове.

Та като резултат магията от изкуство се превърна в обикновенна професия.

Тъкмо в резултат на развитието на магиите, започнаха да се развиват и надсветлинните комуникации. Ние самите се намираме на първия построен от човечеството надсветлинен кораб. При последните изследвания бяха открити няколко планети около звездата делта от голяма мечка, където се наблюдаваха аномалии в магитронното поле, които можеха да бъдат причинени само от разумни живи същества. Нашата цел беше да стигнем до тях и да установим контакт ако можем.

3 comments to Пътуване към делта от Голяма мечка – част 1

  • Хей Тоше, страхотна идея!
    Може ли да се включа, може ли може ли ?

  • Тодор Чолаков

    как по-точно предлагаш да се включиш?

  • Ами едно време с теб двамата, пишехме една история за приключенията на Тошко и Перцп. Помниш ли ?
    Пишехме я така: единия пише една малка глава, после другия продължава историята. Като всеки си имаше герой който движи … 🙂
    Като прочетох това начало много ми се прииска да напиша продължение 🙂
    Та това което предлагам конкретно е следното:
    Ти пишеш едната глава за земния кораб, докато аз мога да опиша аналогична ситуация с друга раса, и по някое време да се срещнат. Като всеки си пише историята в неговия блог с линкове към другите глави.
    Това как ти звучи? Съгласен ли си ?

Leave a Reply