A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Чалгата

Вчера бях на завършването на “Проява на гласа”.
Та там едно от момичетата пя чалга.
Та ми направи впечатление, че повечето я приехме и ръкопляскахме, въпреки че може би не са чак толкова хората които слушат чалга. Та по този въпрос се замислих аз – явно малко по малко чалгата си намира мястото в пантеона на жанровете. Може би все още ще се води известно време стил на простеещите и на мутрите, но предполагам, че до десетина години ще стане просто един от многото стилове музика. Предполагам, че същото е било и с Рока преди време, и с повечето стилове, които са се появили по революционен, а не по еволюционен път.
И колкото повече публиката приема даден стил, толкова по-човвечен става той. Защото когато стилът е приет, няма такава нужда да вдигаш скандали около себе си, за да напишат два реда за теб във вестниците. Надявам се скоро това да се случи и с чалгата.

2 comments to Чалгата

  • До голяма степен това вече се е случило 🙂
    Тъй като живеч в един апартамент с човек който в любител на чалгата вече три години, волю неволю почти постоянно слушам последните хитове. И ми направи впечатление, как вече има доста нормални и дори причтни песни в този стил. Разбира се основното което ме дразни при чалгата – това са извивките на гласа, които ми звучат като че певеца с всички сили се опитва да улучи верния тон и все не успява и просташките неприятни текстове… Опитите да се улучи тоне все още си оставят. Но текстовете малко по-малко се променят… Има вече и такива които си заслужават да се слушат.

  • Тодор Чолаков

    Да, така е. ами нямам какво да добавя в случая.

Leave a Reply