A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Усмивките на вселената 06.06.2007г.

Нещо не мога да схвана.
Нали ние програмистите сме готини хора?
Забавни, умни, интелигентни, умеем да се забавляваме и така нататък.
Е защо имаме такъв имидж на задръстени сухари в обществото?
Не мога да си го обясня.
Вчера на кариокето доведоха една мома, която се оказа колежка – учила е във ФМИ няколко години преди мен. Та тя се изказа много негативно за колегите програмисти, и че като са и казали че на кариокето ще има и друг програмист и тя е казала уф, ебасси скуката.
Разбирам да го каже някой филолог, но да го каже програмистка. Явно трябва да си оправим имиджа в обществото. Не може така.
Иначе аз си попях на воля и много се забавлявах 🙂

2 comments to Усмивките на вселената 06.06.2007г.

  • Ани

    М, странно, че е реагирала така! Аз пък се радвам, когато попадна случайно на колега!

    Това “програмистите са сухари” прилича на “даскалките по математика са незадоволени стари моми” или “спортистите са тъпи”.

    Хората имат навик да боравят с обобщения, защото така е по-лесно.

    Ясно е, че има прилики между практикуващите една и съща професия – неизбежно е заради еднаквата работна среда, сходните дейности, които извършват целодневно, а сигурно имат и подобни интереси, които все пак са ги привлекли към тази професия… Както се говори за “корпоративна култура”, така би могло да се говори и за култура на “гилдията” ( 😀 )

    И все пак нека не забравяме, че всеки човек има своя уникална и неповторима идентичност! 🙂

  • Тодор Чолаков

    Има и друго нещо – ако отидеш на дискотека или както в случая на караоке, няма как да случиш на програмист-сухар (или поне шансът е минимален). Нали ако беше сухар нямаше да е там , а щеше да си седи вкъщи пред компютъра 🙂

Leave a Reply