A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Джагите и доверието

Или някои размисли за работата в екип.

Понякога се замислям колко е важно доверието за работата в един екип. Много лесно това се вижда когато играем джаги. Има хора с които ми е приятно да играя, дори и когато са ми противници. Обикновенно това са хората които вярват в мен. Забелязал съм, че когато такъв човек ми е съотборник играя много по-добре, отколкото когато играя с някой който избщо не разчита на мене.
И се замислям колко е важно всъщност да имаме хора които вярват във възможностите ни, дори когато самите ние не си вярваме. А това се случва всеки път когато навлезнеш в нещо ново, независимо дали е спорт или работа или забавление. Каквото и да е. Просто в началото имаме нужда от малко доверие от страна на хората около нас, че ще се справим. И започваме да се справяме. Съответно нараства както доверието на другите, така и нашето собствено. Докато в един прекрасен момент вече не се нуждаем от другите за да сме уверени във възможностите си.

И колкото е по-ново за нас някое начинание, толкова от повече подкрепа имаме нужда в началото. Например ако аз реша да тренирам за следващото маратонско бягане, ще ми трябва адски много подкрепа, защото аз нямам мнение за себе си като за спортист и смятам, че не ги умея тези неща. В момента в който успея да пробягам 10км наведнъж, няма да имам нужда от подобна подкрепа. Съвсем различно би било да седна да уча Cobol например – никога не съм го правил, но знам, че мога, защото е област, която си смятам за силна. Дори и никой да не ме подкрепя, дори и хората да ми обясняват колко съм тъп и как никога не мога да го науча този език, това не би ме накарало да се усъмня във възможностите си.

Leave a Reply