A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

IIS да или не

Въпросът е интересен. Значи какво се оказва – МикроМек корпорация са ограничили доста възможностите на продукта си – няма възможност за повече от 10 връзки, не можеш да хостваш повече от един сайт едновременно (например toshko.net и something.com) абе изобщо леко са го прецакали. Обаче мене ме мързи тепърва да прехвърлям всичко на друг сървър и за това потърсих из интернет какво може да се направи по въпроса. Та ето няколко инструмента които ми помогнаха до тук.

  1. MetaEdit – редактира базата данни на IIS. В случая можете да сложите във LM\W3SVC MaxConnections=40. това е максимумът. Ако сложете повече, все едно сте сложили 10. Можете пак там да намалите CGITimeout, което по подразбиране е 5 минути, на нещо по-малко. И последното съществено е в IIS във property страничката на сайта в таба HTTP Headers да добавите Connection: close. Поне за сега с тези настройки не съм имал проблеми.
  2. iis_multiplex – това е програмка, която позволява да сложите две странички на един и същи сървър под УинБоза ХР. Това всъщност заобикаля вграденото ограничение от една страница, което е много неприятно. Пробвах го и работи.
  3. iis_admin – това е програма, която ви позволява да си създадете втори сайт в IIS и да превключвате между двата. Не съм я пробвал, ама така пише.

Разликата между 2 и 3 е, че докато 2 работи на един сайт, а просто разпознава обръщенията и съответно взема данните от различни директории, то 3 позволява създаването на два различни сайта. 3 е по подходящо когато тествате различни сайтове, но нямате намериение да ги хоствате едновременно, а искате да имат различни настройки. 2 е подходящо в случаите, когато можете да се примирите с еднаквите настройки, но искате двата сайта да работят едновременно.

А и още нещо – внимавайте със Skype. Той използва порт 80, като резервен и всъщност не позволява на IIS да слуша на него. Проблемът съществува, когато IIS се пуска след Skype, но най добре това нещо да се махне. За целта се маха една отметка във конфигурацията на Skype и всичко е наред.

Иначе евентулно можете да си инсталирате външна програма за Уеб сървър и да пробвате с нея. Мене ме мързи и за това съм намерил тези решения на проблемите до тук.

Leave a Reply