A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Нова Година

Като малък имах една книжка с оригами, в която се разправяше за Япония под формата на кареспонденция между българчета и япончета. Та си спомням, че те имат ритуал за първия път когато правиш нещо през новата година.
В случая това е моето първо писане в блога за тази година.

А сега ще ви разкажа как я посрещнах.
По такъв начин до сега нова година не съм посрещал.
Тъй като до 2-3 часа вкъщи все още не можеше да се живее, не успях да направя нито баница, нито нещо сладко нито дори елха да украся. И така в осем часа тръгнах към уговорката с Дени на университета. Фантастикото затвори точно под носа ми и не можах да купя нищо от там, но по пътя намерих една отворена будка, а и Дени беше купила от някъде сандвичи.
Така че към девет и нещо разтворихме дисагите на една от пейките пред университета, чукнахме се с кола и сокче и ометохме по сандвич и нещо и няколко бисквитки.
След като се нахранихме тръгнахме към площада. В подстъпите му купихме бенгалски огън. А малко след това ни посрещнаха полицаите да ни проверят дали сме в подходящо състояние за концерта.
Идва значи първия полицяй към мен и ми казва да сваля раницата за проверка.
Втория директно ме попита дали нося алкохол и аз му казах, че нямам.
– Сигурен ли си – ме попита отново
– Абсолютно – отговорих, и тръгнах да свалям раницата. А той директно ми каза да си продължавам.

На концерта беше много хубаво. Пяха видинския духов оркестър, ъпсурт, васил найденов, още едн два инструментални оркестъра и завършиха със Стоян и Елица.
Може би за пръв път не усетих изобщо как мина времето до нова година. Забавлявах се много и си изкарах страхотно.

Естествено имаше и не чак толкова добри части – например ъпсурт не ми харесаха, добре че балетистките им се кълчеха там красиво иначе съвсем нямаше да ги изтърпя. Другото което не ми хареса е, че водещите бяха доста изкуствени и си четяха текста от едни картончета. Нищо не им струваше да си го научат предварително наизуст.

И естествено най готиния момент беше зарята. аз за пръв път съм в центъра на заря и усещането е невероятно. Все едно се изливат звездите отгоре ти. Страхотно е. ако успея да си взстановя клепчето от тогава, ще ви покажа за какво иде реч.

И така. След дунавското хоро с Дени си тръгнахме всеки към своето вкъщи и аз лично се разходих много добре пеша до вкъщи 🙂

1 comment to Нова Година

Leave a Reply