A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Едноминутния мениджър

Става дума за една много готина книжка за това как да управляваме хора.

Та преди няколко седмици ми дадоха първата част и днеска благополучно я сканирах.

В общи линии основните принципи на едноминутния мениджър са следните

  1. Едноминутно целеполагане – поставят се кратки и ясни цели които могат да бъдат прочетени за не повече от минута. Спрямо тези цели по-нататък се оценява работата на подчинения.
  2. Едноминутна похвала – на хора които в момента се учат или които навлизат в нов проект работата се следи отблизо и когато свършат нещо както трабва получават похвала. Това се прави докато човекът навлезе достатъчно навътре в нещата, че да има собствена оценка за добре свършената работа.
  3. Едноминутно порицание – състои се от две части. Първата е самото порицание – какво не ни харесва в конкретното поведение на човека и как сме се почувствали в резултат на това поведение. Втората е хвалеща – обяснява се на човека, че той е компетентен и можещ. Идеята е отсрещната страна да схване, че нещо конкретно не ни харесва, а не че го смятаме за лош или некомпетентен или го нападаме на личностна основа.

Ами това е.

Самата книжка съм я качил тук

Коментари и забележки слагайте тук, за да може да се виждат постоянно.

Приятно четене 🙂

Leave a Reply