A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Шахмат

По принцип аз обичам да играя шах и играта ми е интересна, но никога не съм бил кой знае какъв запалянко. Обаче на последък с огромен интерес следя партиите на Топалов и Крамник. Сигурно пръст в тази работа имат и скандалите около тях. Но не само. Скандарите са интересни, но това което ме впечатли, е че партиите се излъчват на живо по интернет. отнема съвсем малко време да погледнеш до къде са стигнали. Определено би ми било интересно да гледам как и граят и други добри шахматисти.

В това отношение дори стигнах до няколко много интересни извода за играта.

  1. В огромна част от случаите партиите би трябвало да завършват наравно. Идеята е, че един майстор би трябвало да си пази добре фигурите или да ги дава когато получава нещо сериозно в замяна. Доколкото наблюдавам партиите почти през цялото време силата и количеството на фигурите и на двамата е съизмеримо. Това води до втория интересен извод :
  2. В случаите когато не завършват наравно печели този който накара фигурите на противника да пречат на самия него.

Не че горните неща не важат за шаха по принцип, но при добрите шахматисти си личи как действа това.

Все се сещам за идеята на Сун-Тсу, че човек трябва да си разполага армията на слънчевата страна на хълма…

Интересното е, че ако и днеска свършат наравно ще се играе ускорен шах. Това, ще бъде според мене голямо шоу, защото Крамник мисли много повече от Топалов и най-вероятно и двамата ще допускат грешки , което ще направи игрите интересни.

1 comment to Шахмат

  • До тук всичко върви по план – Топалов позволи на Крамник да вземе реми и сега ще се играят партии по 1 час парчето. Ще бъде интересно 🙂

Leave a Reply