A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Усмивките на вселената 02.11.2006г.

Значи какво нов при мене.

Като за начало – мисия “счупено стъкло – фаза 1” изпълнена.

Фаза 1 се състоеше от изкарването на парчетата от стъклото от прозореца. Беше малко опасна, защото в прозореца беше останало доста голямо парче и за да се извади трябваше да се счупи. Операцията извърших с помощта на червени клещи и найлонов чувал. Дори не се порязах.

След работа ходих да видя малко семинаристи – някакво И-Дзин ще изучават тези дни. Не го знам какво е но звучи по японскому и сигурно е нещо много важно, след като плащат за да го учат.

В момента мъча мail сървърите тука. Днеска бях изненадан, че сървъра който съм си инсталирал е позволявал през него да се препраща майл към трети лица. Възмутен съм и сега търся такъв който да не го позволява. Втория който опитах почти ставаше, но има някакъв проблем с пращането. Надявам се, че ще случа на подходящо нещо тези дни.

А, да не забравя и първия сняг. Студено, но приятно изживяване. Е ще му свикнем 🙂

Ами това е май за днеска от мене – след малко си лягам 🙂

2 comments to Усмивките на вселената 02.11.2006г.

  • Тошко – 100% съм сигурен, че проблемът с mail сървъра ти се дължи не толкова на софтуера, колкото на конфигурирането му…

  • Ами да, но този сървър който ползвах първия път имаше две конфигурации на кръст. В единия случай не ще да получава, в другия да изпраща.
    Доколкото схващам идеята е сървъра да позволява relay на външни сървъри, само ако е към домейна, за който той отговаря. И да позволява достъп за relay към всички на потребителите от домейна, които са се оторизирали предварително.
    Намерих някакъв който ми върши работа за сега – позволява пет потребителя, ама то повече не ми и трябват.
    Интересното е, че втория който намерих беше добър но не успях да го конфигурирам нещо – изпращаше първото писма и след това нито приема нито педава. Тъкмо реших, че съм го нагласил и рестартирах да видя как ще се държи и пак почна да прави проблеми. Имаше един с 1000 таба, който не искаше да се свърже изобщо и ми даваше, че relay не е позволен, въпреки че се логвах с парола. На един пък GUI-то забиваше и чаках 5 минути да отвори прозорец. Друг пък поддържаше само SMTP без РОР3. Та поне 6-7 сървъра тествах преди да си намеря що-годе подходящ.

Leave a Reply